Przełęcz Czarnego Ognia
Wrzesień 09, 2010, 00:54:06 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum po zmianie serwera, możliwe czasowe problemy techniczne

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Witam i pozdrawiam dzielnych Inkwizytorów!  (Przeczytany 1106 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
pniewiak
Niemy

Reputacja: 0

Imię w grze: Thorid

« : Sierpień 15, 2009, 17:36:52 »

Witajcie,

na samym wstępie chciałbym Was przeprosić za to, że ośmieliłem się napisać posta na Waszym prywatnym, gildiowym forum. Jednakże odczuwając tęsknotę za mmorpg zastanawiam się nad rozpoczęciem (a właściwie kontynuowaniem postaci) w systemie Warhammer Online.

Zacząłbym od mojej krótkiej historii. Z RPG spotkałem się stosunkowo dawno temu i śmiało o sobie mogę mówić, że trochę się na tym znam. Już przeszło od 11 lat gram z moim MG i drużyną w WFRP. Łza się w oku kręci, gdy wspominam stare czasy i pierwsze sesje. Zmienialiśmy oczywiście systemy- był cyberpunk 2020, ad&d. Jednak Warhammer ma ten swój niepowtarzalny klimat dark fantasy. Grałem też trochę w WFB, czyli bitewniaka.

Rok temu zacząłem moją przygodę z World of Warcraft. Gra mnie wciągnęła mimo dość ubogiej fabuły. Osiągnąłem tam chyba wszystko. Skończyłem w gildii top 200 na świecie. Gra mi zbrzydła, atmosfera w gildii zaczęła się psuć, bracia zmienili serwer. Pozostało jednak wiele kontaktów- sami wiecie jak to jest, gdy siedzi się w zgranej paczce fajnych ludzi. W każdym bądź razie WoW'a porzuciłem. Bezpowrotnie.

Założyłem sobie następnie trial'a w Warhammerze, żeby spróbować. Gra jest diametralnie różna. Wbiłem prędko 9 poziom, szalałem na BG i bardzo mi się to podobało. Jednakże chodzą w środowisku opinie, że gra jest fajna, ale... Do 40 poziomu. Czy jest to prawdą? Ponoć RvR to snapshot (Wintergrasp w WoW'ie też). Was, jako starych wyjadaczy chciałbym zapytać o to co gra ma do zaoferowania kiedy wbije się ten ostatni poziom? Jak to jest na Karak Azgal z klimatem RPG? Po mojej przygodzie z WoW'em zwątpiłem i... Doszedłem do wniosku, że RPG w mmo to porażka. No chyba, że arkadia (MUD).

Z góry dziękuję za odpowiedź. Swoją drogą jeśli kontynuowałbym przygodę z Warhammer'em to próbowałbym dołączyć właśnie do Waszej gildii. Wszakże jestem po lekturze Młota na Czarownice Uśmiech.

Pozdrawiam Was w starym krasnoludzkim zwyczaju,
topiąc gardło w złocistym trunku,
Pniewiak
Duragill
Oficer ME
Gildia: Malleus Maleficarum
Rozmówca

Reputacja: 2

Imię w grze: Gnorri

« Odpowiedz #1 : Sierpień 16, 2009, 16:31:39 »

Zrób swoją postacią 40 LVL i sam sie przekonaj co gra Ci zaoferuje....
 " życie zaczyna się po...."
pniewiak
Niemy

« Odpowiedz #2 : Sierpień 16, 2009, 23:24:23 »

Cóż- jest to zapewne najlepsze rozwiązanie Duragill. Jednak zadam jedno pytanie: czy znajdę w tej grze prawdziwe RPG (wczuwanie się w postacie, w klimat) a nie arcade rodem z WoW'a? Zastanawiam się też nad wyborem server'a: RPG open czy też RPG core... Kierowałbym się maksymą "war is everywhere".
Aengrod
Zabójca Trolli Forumowych
Mówca

We fight for blessed Hoeth

Reputacja: 25

Imię w grze: Aengrod

« Odpowiedz #3 : Sierpień 16, 2009, 23:38:37 »

Servery Rp umarły Uśmiech

Ten, który stłumił swe pożądliwości,
który jest wolny od wszelkiej żądzy,
którego pokarmem jest Pustka -
bez zobowiązań, wolny -
jego drogi są nieodgadnione
niczym szlaki ptactwa na niebie.
pniewiak
Niemy

« Odpowiedz #4 : Sierpień 17, 2009, 00:15:38 »

Umarły? Mógłbyś rozwinąć?
Linden
Gildia: New MM
Gildia: PARADOX
Mówca

Please don't hurt me.

Imię w grze: Lindenn AM

« Odpowiedz #5 : Sierpień 17, 2009, 00:30:42 »

Europejskie anglojęzyczne serwery RPG zostały zamknięte.

Lindenliel SW, Androin WL, Aethele SM
Wolf Panzer
Administrator
Orator

Reputacja: 36

Imię w grze: Thogri, Veneoth

« Odpowiedz #6 : Sierpień 17, 2009, 07:10:06 »

A odgrywania postaci nie znajdziesz w tej grze w ogole, a na pewno nie po polsku. Nawet taka gildia jak GR, ktora promuje sie jako gildia pro-RP, w ogole nie przyklada wagi do tego aspektu w grze.
Sorki, ze musze Cie rozczarowac, ale niestety tak jest.

Bardziej ceniony jest teamplay i ogolny skill gracza, niz jego zamilowanie do roleplayowania.

WAR jast bardziej dla milosnikow gier sieciowych (quake, starcraft) niz dla milosnikow rpg czy crpg. Nie jest tez dobry dla milosnikow dawnych MMO, poniewaz to ze spedzasz milion godzin w grze nie da Ci praktycznie zadnej przewagi nad kims kto spedzil ich jedynie 250tys.

pniewiak
Niemy

« Odpowiedz #7 : Sierpień 17, 2009, 09:57:29 »

Dzięki wielkie za szczerość Uśmiech. Przyznam, że trochę żałoba po śmierci tych serverów. Muszę dokładnie przemyśleć sobie to wszystko. Póki co pozostaje mi wybór między core a open- teorie różnicy znam, ale jak to jest w praktyce? Interesują mnie rzecz jasna najazdy Orderu i inkwizycja Destro. Najchętniej zagrałbym tam, gdzie jest "War everywhere". Domyślam się, że Karak Azgal jest najbardziej popularnym serverem wśród Polaków- jaka panuje tam atmosfera?
Aengrod
Zabójca Trolli Forumowych
Mówca

We fight for blessed Hoeth

Imię w grze: Aengrod

« Odpowiedz #8 : Sierpień 17, 2009, 13:48:30 »

"Polska"  Chichot

Ten, który stłumił swe pożądliwości,
który jest wolny od wszelkiej żądzy,
którego pokarmem jest Pustka -
bez zobowiązań, wolny -
jego drogi są nieodgadnione
niczym szlaki ptactwa na niebie.
Wolf Panzer
Administrator
Orator

Reputacja: 36

Imię w grze: Thogri, Veneoth

« Odpowiedz #9 : Sierpień 18, 2009, 08:18:06 »

Karak Azgal jest w tej chwili serwerem najbardziej zbalansowanym.
Najludniejszym serwerem jest Karak Norn i rowniez jest w miare zbalansowany (high/high przewaznie) jednak od pewnego czasu dominuje tam destro
Serwera Open nie polecam, chyba ze masz 13 lat i lubisz bic slabszych bo w realu dostajesz baty od bardziej umiesnionych kolegow
Najgorszy jest K8P gdzie order jedzie po destro jak po burej suce i nie wykluczone ze niedlugo i ten serwer przestanie istniec

Duragill
Oficer ME
Rozmówca

« Odpowiedz #10 : Sierpień 18, 2009, 12:06:44 »

Reasumując stoisz przed trudnym wyborem, ale jak chcesz grac to zagraj z Nami, raz za czas zrobimy klimat rpg ale na mublu:)
grouth
Mówca

Reputacja: 23

Imię w grze: grouth braath

« Odpowiedz #11 : Sierpień 18, 2009, 17:21:58 »

A odgrywania postaci nie znajdziesz w tej grze w ogole, a na pewno nie po polsku. Nawet taka gildia jak GR, ktora promuje sie jako gildia pro-RP, w ogole nie przyklada wagi do tego aspektu w grze.
Sorki, ze musze Cie rozczarowac, ale niestety tak jest.

zapomniales o mnie, nazywanym  mistrzem erpegie! Smutny

Polska jest (na szczęscie) krajem, gdzie jak widzisz 2 kolesiów spacerujących z wózkiem dziecięcym... to na pewno są to złomiarze
Duragill
Oficer ME
Rozmówca

« Odpowiedz #12 : Sierpień 20, 2009, 11:12:23 »

Nie zapomniałem, chciałem abyś wyskoczył z tortu jako miła niespodzianka rpg ...
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Wrzesień 05, 2010, 02:02:15